• Kvietinis

     

     

     

    Blanche de Bruxelles 4.5% Kvietinis elis. Kilmės šalis – Belgija. Blanche de Bruxelles dėl didelio procento kviečių salyklo (40%) yra natūraliai drumstas alus. Jame harmoningai dera natūralūs prieskonių aromatai – kalendra ir kartaus apelsino žievelė, kurie dedami alaus gamybos proceso metu. Alaus metodas, kuris apima infuziją, yra labai lėtas, alus nėra filtruojamas, jis išpilstomas ir fermentuojasi su mielėmis ir cukrumi. Tik paragavus šio skanaus gėrimo gurkšnį, įvertinamas jo šviežias gaivus skonis, turintis švelnų apelsinų prieskonį. Tuo jis ir skiriasi nuo bet kurio kito alaus. Šis alus turi būti pateiktas atšaldytas tarp 3°C ir 6°C.

    Blanche De Bruxelles
     

    Erdinger Weisbier 5.3% Šis alus vadinamas baltojo alaus klasika. Alaus gamintojai kelia itin aukštus reikalavimus alaus gamybai naudojamoms žaliavoms: superkami kokybiškiausi kviečiai, miežiai, kruopščiai atrenkami apyniai, gaminant naudojamos tikros mielės. Alaus darykla turi du 160 metrų gylio artezinius gręžinius, tad vanduo, naudojamas „ERDINGER WEISSBIER“ gamybai, atitinka griežčiausius grynumo reikalavimus, kurie net griežtesni nei geriamam vandeniui. Šis alus gaminamas laikantis Vokietijoje galiojančiu alaus grynumo įstatymu, kai antrinė alaus fermentacija vyksta butelyje arba statinėje. „ERDINGER WEISSBRAU“ alaus darykla – vienintelė, taikanti šį metodą balto alaus su mielėmis gamyboje. Tai nefiltruotas alus. Skonis – saldus karamelės, taip pat jaučiama šiek tiek bananų bei duonos.

    Erdinger Weisbier
     

    Erdinger Dunkel 5.3% Stilius – dunkelweizen. Kilmės šalis – Vokietija. ERDINGER Weißbier alus gaminamas pagal tradicinę receptūrą, griežtai laikantis bavariško alaus grynumo įstatymo. Skirtingai nuo savo konkurentų, jo brandinimui naudojama „Šampaninė“ technologija, t.y. fermentacija vyksta pačioje statinėje 3-4 savaites specialiai tam tikslui įrengtame sandėlyje. Dėl to šis alus nėra pasterizuotas ir išlaiko savo unikalų skonį bei aromatą.

    Erdinger Dunkel
     

    Paulaner Weisbier 5.5% Stilius – Weisbier. Kilmės šalis – Vokietija. Skonis – jaučiamas bananų, gvazdikėlių bei mielių poskonis.

    Paulaner Weisbier
     

    Paulaner Dunkel 5.3% Stilius – dunkelweizen. Kilmės šalis – Vokietija. Išskirtinis savo lengvumu. Palyginti su šviesiai kvietinio alumi, tamsus kvietinis alus turi platesnį tamsiai salyklinių kviečių turinį, taip pat yra šviesiai rudos spalvos. Žymus, originalus receptas suteikia neišvengiamai malonų skonį, o jo šviežus, stiprus aromatas atskleidžia skrudinto salyklo užuominą.

    Paulaner Dunkel
     

    Hoegaarden Witbier 4.8% Tai baltas, kvietinis alus. Šis alus verdamas Belgijoje pagal tradicines receptūras, datuojamas 1445 metais. Specifinį „HOEGAARDEN“ alaus skonį brandinimo metu suformuoja specialūs ingredientai – kviečiai, kalendra bei curacao apelsinų žievelės. Tokia mistiška ir drumstai geltona gėrimo išvaizda atsiranda, kadangi alus nėra filtruojamas, o antrinė fermentacija vyksta statinėse.

    Hoegaarden Witbier
     

    Kronenbourg 1664 Blanc 5.1% Stilius – Belgian french ale. Postilis – witbier. Tai yra puikus Witbier stiliaus atstovas, kuris yra itin lengvas, gaivus ir vaisiškas, su vos juntamu prancūziškų apynių karstelėjimu ir ryškiu citrusų bei kalendros aromatu. Puikiai dera prie jūros gėrybių ir lengvų žuvies patiekalų bei jogurtinių desertų. Skonis – vaisinis apelsinų.

    Kronenbourg 1664 Blanc

    Grimbergen Blanche 6.0% Stilius – Witbier. Kilmės šalis – Belgija. Skonis – vaisiniai aromatai, smulkūs burbuliukai ir švelniai jaučiamas citrusinių vaisių prieskonis kartu su subtiliais pipirų ir bergamočių aromatais.

    Grimbergen Blanche
     

    Alk. tūris: 5,0 % Edelweiss - vienas žymiausių austriško alaus daryklų, tvirtai laikanti tradicinio kvietinio alaus tradicijas Austrijoje. Darykla įsikūrusi Alpių papėdėje, netoli Zalzburgo, ypač didžiuojasi naudojamu Alpių šaltinių vandeniu ir švariu, išskirtiniu Edelweiss alaus skoniu. Nefiltruotas, vaisiškas ir gaivus Edelweiss WEISSBIER - populiariausias Austrijoje. Stilius Hefeweizen (priešdėlis "hefe" vokiečių kalboje reiškia "mielės") - tai drumstas, nefiltruotas kvietinis alus su išlikusiomis mielėmis. Kartais toks alaus stilius dar vadinamas Weizenbier. Šis alus gaminamas iš miežių ir kviečių, dažniausiai lygiomis proporcijomis (50:50) arba kartais naudojant šiek tiek daugiau kviečių. Jam itin būdingas gvazdikėlių, bananų aromatas, švelniai juntamos lengvos obuolių aromato natos. Alaus skonis - sausas, rūgštus, itin gazuotas. Šį alų populiaru patiekti su citrinos skiltele (šią tradiciją išpopuliarino amerikiečiai), kad būtų užgožtas nepageidaujamas mielių aromatas ir išryškinti vaisiniai tonai (tiesa, dalis ekspertų tai vadina alaus gadinimu). Šio alaus stiprumas svyruoja nuo 4,0 iki 7,0 tūrio procentų. Žinomiausi Hefeweizen alaus gamintojai - "Paulaner", "Erdinger", "Schofferhofer", "Franziskaner", "Hacker - Pschorr", "Weihenstephaner".

    Edelweiss
     

    Tucher 5.2% Stilius – kvietinis. Kilmės šalis – Vokietija. Skonis – šiek tiek labiau gazuotas, atsiduodantis mielėmis, nuostabaus bananų ir citrinų skonio.

    Tucher Unfiltered Kellerbier
     

    Schofferhofer 5.0% Stilius – kvietinis. Kilmės šalis – Vokietija. Skonis – iš kvietinių vienas kartesnių, tačiau turi kreminį bananų skonį.

    Schofferhofer
     

    Schofferhofer 5.0% Stilius – kvietinis. Kilmės šalis – Vokietija. Skonis – iš kvietinių vienas kartesnių, tačiau turi kreminį bananų skonį.

    Westheimer Weizen
     

    Schofferhofer 5.0% Stilius – kvietinis. Kilmės šalis – Vokietija. Skonis – iš kvietinių vienas kartesnių, tačiau turi kreminį bananų skonį.

    König Ludwig